maandag 6 mei 2013

Koewarasan 7


Lieve vriendjes en vriendinnetjes,

Uitdaging:
Bedenk wat het evangelie voor u betekent. Wat het u heeft gegeven en wat het u geeft en wat het u zou kunnen geven. Als u het evangelie "naleeft" zult waarschijnlijk iets zeggen als: "liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing" (Galaten 5:22). Of ook het zal u leven geweldig maken.
Bedenk iemand om wie u geeft, wie u lief hebt, wie u dierbaar is.
Zou u willen dat deze persoon zich net zo zal voelen als u voelt? Natuurlijk wilt u dat! En u weet PRECIES hoe deze persoon dit voor elkaar kan krijgen. Namelijk door, net als u, het evangelie na te leven.
Hoe kan iemand het evangelie na leven?
Het is een beetje zoals een tentamen maken. Kunt u een goed tentamen als u geen idee heeft waar ze over spreken? inderdaad gaat een beetje lastig. Iemand moet "leren" om het evangelie na te leven. Dit is niet een vorm van leren door droog informatie in je hoofd te stampen maar door het te ervaren. Een leerkracht is nodig om te helpen "begrijpen"!
Heeft u een geluk dat er zendelingen ergens in de buurt zijn!! Wij zijn geroepen door een profeet van God, of ook wel door God (Leer en Verbonden 1:38), om uw dierbaren te onderwijzen! Dat is de roeping die ons gegeven is: "Wij zijn onderwijzers". Stel u zet al uw vrienden in een klas lokaal, u verteld ze over het evangelie en ze willen luisteren. Maar u verteld de zendelingen niets, u laat de leerkracht buiten staan. Hoeveel zal de klas dan leren?
Lieve mensen, houd genoeg van uw naasten door ze van de vrucht van het evangelie te laten eten. Nodig de zendelingen uit om hen te helpen "waar en eeuwig geluk" in hun leven te vinden. Wij zijn er om te onderwijzen.

Gek ding van de week!
Ik heb eindelijk kippenvoet gegeten (het is geen aanrader...)
En ik heb bamboe gegeten!! (verrassend genoeg een aanrader!!)
En de zendingspresident was op bezoek (die man is een held)
En ik was een dag opstap met de assistants (geweldige Elders)

Tot volgende week!
Lobi,
Elder Thomas Bechan

                                                                 day w/ the assistance‏

Geen opmerkingen:

Een reactie posten