maandag 27 mei 2013

Koewarasan 9

Lieve vriendjes and vriendinnetjes,

Deze week is Adeante gedoopt! Een jongeman van 12 jaar. Eerst wilde zijn moeder niet dat hij gedoopt zou worden. Elke keer als hij haar om toestemming vroeg moest ze er over nadenken. Deze week flink in gebed gegaan om de Heer te vragen haar hart te verzachten. "En wat gij de Vader ook in mijn naam vraagt dat goed is, en gelovende dat gij zult ontvangen, zie, het zal u gegeven worden" -Jesus Christ, 3Nephi 18:20. En zie het geschiedde dat haar hart verzacht werd en zij instemde met de doop van haar zoon. Ze was zelfs gewillig er bij te zijn! Was echt een goede doopdienst. Hij voelde echt dat God het goed vond! Dag erna tijdens avondmaaldienst bevestigd met de Heilige Geest tot lid van de kerk. Was 1 van de beste avondmaaldiensten die ik tot nu toe heb mee gemaakt hier op zending. Een hele duidelijke stille aanwezigheid van de Geest. Was geweldig.

Vandaag wil ik graag een verhaaltje delen uit de Liahona van November 2010 uit toespraak van de profeet Thomas S. Monson:
A young couple, Lisa and John, moved into a new neighborhood. One morning while they were eating breakfast, Lisa looked out the window and watched her next-door neighbor hanging out her wash.
“That laundry’s not clean!” Lisa exclaimed. “Our neighbor doesn’t know how to get clothes clean!”
John looked on but remained silent.
Every time her neighbor would hang her wash to dry, Lisa would make the same comments.
A few weeks later Lisa was surprised to glance out her window and see a nice, clean wash hanging in her neighbor’s yard. She said to her husband, “Look, John—she’s finally learned how to wash correctly! I wonder how she did it.”
John replied, “Well, dear, I have the answer for you. You’ll be interested to know that I got up early this morning and washed our windows!”

Lieve mensen, Hoe vaak oordelen wij? Christus zegt ons: Oordeel niet. Want hoe kan je de splinter in het oog van je naaste zien, maar niet de balk in je eigen oog! of ook wel waarom oordeel je de was van de buren zonder naar eerst je eigen ramen te zemen. Het is voor een mens onmogelijk de situatie van een andere te kennen met alle omstandigheden en gevoelens. Het kan niet. Oordeel daarom ook niet.

Moeder Theresa heeft eens gezegd: "Als je andere oordeelt, heb je geen tijd om ze lief te hebben". Denk daar eens over na. Lees het nog een keertje. De Heer vraagt van ons dat wij iedereen lief hebben. Dat houdt in iedereen, zelfs de vervelende buurjongen of het verwaande kind naast je in de klas. Er bestaat niet zoiets als naastenliefde hebben voor de ene maar het de andere ontzeggen. We kunnen niet selectief gehoorzaam zijn aan het grote gebod.

Iets wat ik deze week heb meegemaakt is de manier waarop wij onze naasten lief hebben in hoe we met ze omgaan. Kritiek en veroordelingen zijn het tegenovergestelde van naastenliefde. Kan je nu denken bij jezelf wat maakt het uit als ik mijn zin doordram en gelijk krijg maar de andere kleineer, wat maakt het uit als je daarbij grove woorden gebruikt als je gelijk hebt heb je gelijk toch, wat maakt het uit als je niet voor iedereen naasten liefde hebt?

Lieve mensen dit maakt alles uit. Moroni 10:21 "en tenzij gij naastenliefde hebt, kunt gij geenszins behouden worden in het koninkrijk Gods". Geenszins kan je blijven in het koninkrijk. Het is niet mogelijk om bij God te zijn zonder naastenliefde. Dat is hoe belangrijk het is.
Oh tijd is op..

Fijne week en geniet van het leven!

Lobi,
Elder Thomas Bechan





Geen opmerkingen:

Een reactie posten