maandag 13 mei 2013

Koewarasan 8


Lieve vriendjes en vriendinnetje,

Ofa?
Deze week was moederdag! Hebt u iets voor u moeder gedaan? Geweldig, goed goed, uw moeder boft met u! Komt een nog belangrijke vraag nu: Hebt u zaterdag of vandaag iets voor uw moeder gedaan? Uw moeder is een van de belangrijkste persoon in uw gehele leven. van leeftijd -9 maanden heeft zij voor u gezorgd, u gevoed en van u gehouden. Gisteren werd er iets moois gezegd in de kerk: een kind hoort zijn moeder al voordat hij geboren is. 9 maanden lang is hij al bekend met zijn moeder. Dit schept een bijzondere band tussen moeder en kind. Zorg dat die bijzondere band niet verloren gaat. Waardeer u moeder en laat het haar weten! Je kan denken: "ze weet wel dat ik van der hou' en dat weet ze waarschijnlijk ook. Maar u zou het als het volgende kunnen zien: U koopt een prachtig cadeau voor u moeder. U moeder weet dat u het hebt gekocht. Af en toe ziet ze het cadeau in kast staan of op trap. Alleen u geeft het nooit aan haar! Hoe stom is dat.
Ik denk (voor mijn moeder weet ik het bijna zeker) het mooiste geschenk dat een kind aan zijn/haar moeder kan geven is: Liefde. U moeder weet ongetwijfeld dat u van haar houdt, laat het alleen niet op de trap staan. Vertel u moeder dat u van haar houdt, hoe dankbaar u bent voor haar bent en laat het zien. In de Gids voor de Schriften (een "hulp" bij het studeren van schriften aan ons gegeven door de profeten) wordt een moeder als het volgende omschreven: "Een heilige benaming voor een vrouw die kinderen baart of adopteert." Denk daar maar eens over na elke keer als u "moeder/mamma/mam/etc." zegt tegen u moeder. U zult dan een groter begrip kunnen krijgen over wat uw moeder voor u betekend.

Ik wil ook graag een ervaring met u delen van deze week. We waren een zuster aan het onderwijzen die meer over de kerk wilt leren. Dit was ons 4de bezoek en de mevrouw wilt werkelijk leren wat God van haar vraagt. Daar aangekomen klaar om met haar over God te spreken kwam haar zoon (ongeveer 23) naar buiten lopen. Begon ons op de achtergrond helemaal de huid vol te schelden (voel me gezegend dat ik niet zoveel scheldwoorden in Sranan-tongo ken). Op een afstandje bleef hij maar dingen roepen over de kerk (sekte kerk dit, sekte kerk dat). En deze zuster heeft de afgelopen week haar gehele vrienden/familie kring over haar heen gekregen omdat zij met ons spreekt. Ondanks dit begon deze zuster ons te verdedigen tegenover haar zoon. Ze zei dat je niet iemand mag oordelen zonder iets over deze mensen te weten. Dat zij eerst meer wilde leren en dat ze dan pas een oordeel zal maken. Helaas heeft deze zuster haar leesbril gebroken en kan ze het boek van Mormon niet lezen. Zij weet namelijk dat alles wat wij haar verteld hebben afhangt of het Boek van Mormon het woord van God is of niet. Deze zuster weet wat God van haar vraagt. God zegt niet dat wij moeten oordelen, want met het zelfde oordeel zullen wij geoordeeld worden. Heb geen vooroordelen of afkeer tegen iemand die je niet kent. Deze zuster deed mij denken aan de volgende schrifttekst uit het Boek van Mormon:

Helaman 3:29-30
"  Ja, wij zien dat eenieder die het wil, het woord Gods mag vastgrijpen, dat levend en krachtig is, dat de geslepenheid en de strikken en de listen van de duivel vaneen zal scheiden, en de volgeling van Christus op een enge en smalle weg voert, over die eeuwige afgrond van ellende heen die is bereid  om de goddelozen te verzwelgen." -
"  en zijn ziel, ja, zijn onsterfelijke ziel, aan de rechterhand Gods in het koninkrijk van de hemel brengt om aan te zitten met Abraham en Isaak en met Jakob, en met al onze heilige vaderen, om er nooit meer weg te gaan."

Lieve broeders en zusters, deze zuster "wilt het woord Gods vastgrijpen". Ze twijfelt door alle mensen om haar heen door de vele "strikken en listen" wordt de keuze voor haar moeilijk gemaakt. Ik wil u vertellen dat er maar 1 manier is om over "de afgrond van ellende" te komen. Dat is door het evangelie van Jezus Christus na te leven. Het aller mooiste stukje uit deze verzen is wellicht het begin ervan: "wij zien dat eenieder die het wil". De keuze is aan u, hebt u de wil? Niemand zal en wil u dwingen. "Kies toch heden wie gij dienen zult"

In de naam van Jezus Christus. Amen.

Elder Thomas Bechan


Me and Elder Denpai, in a few weeks he will be serving in the Netherlands-Belgium mission!‏


                                                          Zone Conference



Geen opmerkingen:

Een reactie posten