maandag 29 juli 2013

Koewarasan 16

Wonderen!
Iedereen is altijd wel op zoek naar wonderen. Deze week was een beetje up and down week. Alles ging eerst helemaal slecht. Maar aan het einde is het toch wel weer beetje goed gekomen. Geduld is een schone zaak. Of ook wel ik kon wel een wondertje gebruiken afgelopen week. 
In Mormon 9 wordt er gesproken over hoe wonderen eigenlijk komen (of wat er voor zorgt dat het weg blijft). Het ongeloof van de mensen zorgt ervoor dat God geen wonderen doet. Dat is zo mooi aan deze wereld en Gods plan. We hebben altijd zelf in de hand hoe het met ons gaat. Wij zijn om te handelen en niet om mee gehandeld te worden. Wil je Gods hand? Ga er naar zoeken! Wil je geluk in je leven? Ga het vinden. 
Soms zijn er situaties die het gemakkelijk maken om boos te worden. Betekent niet dat het een excuses is. Christus vraagt van ons dat kwaad niet met kwaad vergelden (3Nephi 12:38-45). Aan het einde zullen wij allemaal geoordeeld worden naar onze werken. Je kan wel zeggen: ja maar wat hij me toch aandeed kon ik niet anders dan boos worden! Maar dat is natuurlijk niet zo. God zal ons niet oordelen naar wat een ander ons aandoet, maar naar hoe wij erop reageren.
Oh tijd is op..
Fijne week iedereen
Lobi,
Elder Thomas Bechan


Geen opmerkingen:

Een reactie posten